Een amateurfotograaf, ca. 1907

Tegenwoordig maken we massaal foto’s met de telefoon. Begin vorige eeuw was het maken van een foto nog iets heel bijzonders (en soms een hele operatie).

Fotografie kwam vanaf eind negentiende eeuw naar de gewone man en vrouw. Dat dit gebeurde was voor een groot deel te danken aan George Eastman, de uitvinder van de fotorol en oprichter van het bedrijf Kodak. Met de leus ‘you press the button, we do the rest’ begon zijn bedrijf fotocamera’s te verkopen aan het grote publiek.

Deze camera’s waren – gelukkig voor de gebruikers – al een stuk kleiner dan de fotocamera die op bovenstaande afbeelding is te zien. De foto bij dit stukje werd gemaakt rond 1907 en komt uit de collectie van de Library of Congress. De eerste populaire handcamera was overigens de zogenaamde Brownie Camera. Die camera werd in opdracht van Kodak ontwikkeld door Frank Brownell. Lees hier meer over die camera
In de geschiedschrijving komt de eerste Duitse razzia in bezet Nederland veelvuldig…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: