Een Don Juan in de West – Jacco Hogeweg

Een Don Juan in de West - Jacco Hogeweg

Een Don Juan in de West – Jacco Hogeweg

Het reisverslag van koopmanszoon Pieter Groen (1792-1794). In 1792 vertrekt de negentienjarige Pieter Constantijn Groen naar West-Indië. Hij doet verslag van zijn reis in zeven schriftjes.

Een Don Juan in de West is gebaseerd op het onderzoek dat Jacco Hogeweg deed naar het leven van deze Pieter Groen, de koopmanszoon die in 1792 naar Berbice, een Nederlandse kolonie bij Suriname, ging.

In zijn dagboeken verhaalde de jonge Nederlander onder meer over zijn seksuele escapades met blanke en zwarte vrouwen. Daarnaast geven de schriften een beeld van hoe bestuurders, bewoners en slaven in ‘de barbiesjes’ met elkaar omgingen.

Vanaf 15 oktober is in het Nationaal Archief een tentoonstelling te vinden rond dit reisverhaal.

- advertentie -


Een Don Juan in de West – Jacco Hogeweg

Het reisverslag van koopmanszoon Pieter Groen (1792-1794)
ISBN: 9789460036613
Uitgever: Balans
Paperback, 256 pagina’s
Prijs: € 19,95

Bestel dit boek bij:

Paarden, zwaarden en rare baarden - Fik MeijerSport…
WOI, een geschiedenis van de Eerste WereldoorlogIn een compact,…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele app

Geschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: