Een historisch liefdesverhaal: Het meisje en de dood

Still uit ‘Het meisje en de dood’ – Foto: Jos Stelling Films

Sinds donderdag draait de film Het meisje en de dood in de bioscopen. De film speelt zich af aan het einde van de negentiende eeuw (de belle époque) en is geregisseerd door Jos Stelling.

Het meisje en de dood is volgens de makers een tijdloos liefdesverhaal. Bij het schrijven van het script, van de hand van Jos Stelling en Bert Rijkelijkhuizen, lieten de auteurs zich onder meer inspireren door verschillende liefdesverhalen uit de negentiende eeuw, onder meer van Russische schrijvers als Poesjkin en Tsjechov. De film ging eind september in première tijdens het Nederlands Filmfestival in Utrecht en won de Gouden Kalf voor ‘Beste Film’.

De film vertelt het verhaal van een Russische arts, Nicolai Borodinski, die na jaren terugkeert naar de plek waar hij ooit zijn grote liefde ontmoette. In een oud, vervallen hotel beleeft hij de ontmoeting met de jonge courtisane Elise opnieuw. Het hotel bevindt zich in Tannenfeld, vlakbij de stad Gera in Thüringen. Hier vonden ook de meeste opnamen plaats.

- advertentie -

Trailer van ‘Het meisje en de dood’:

Marga Klompé, de eerste vrouwelijke minister van Nederland
Marga Klompé in 1958 - Foto: CC-Spaarnestad / Henk…
[caption id="attachment_15292" align="alignnone" width="560"]Pier van Scheveningen - Foto: CC/Sanja BDe gemeente Den…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: