Een kort oponthoud op de weg van Auschwitz

Een kort oponthoud op de weg van Auschwitz

Een kort oponthoud op de weg van Auschwitz

“Waar ben je op de trein gestapt? Zo veel stations die niemand zich nog herinnert. Zo veel plekken die niet meer bestaan. Zo veel treinen om uit te kiezen. Zo veel treinen die allemaal te vroeg en voorgoed stoppen.”

Göran Rosenberg was twaalf jaar toen zijn vader zelfmoord pleegde. Zijn ouders hadden Auschwitz overleefd, en waren in Zweden een nieuw bestaan aan het opbouwen. Maar zijn vader verdroeg dat nieuwe leven niet.

Vijftig jaar later gaat Rosenberg op zoek naar die bijna onbekende vader. Het wordt een reis langs zijn jeugdherinneringen, maar ook verder terug, naar het leven van zijn vader in het voormalige getto van Lód, in het werkkamp van de firma Büssing bij Braunschweig, en in het concentratiekamp Auschwitz.

Lees ook de voorpublicatie: Op zoek naar een bijna onbekende vader

- advertentie -

Een kort oponthoud – Göran Rosenberg
Op de weg van Auschwitz

ISBN: 9789045022857
Uitgever: Atlas Contact
Paperback, 352 pagina’s
Prijs: € 21,95

Bestel dit boek bij:

De Tweede Wereldoorlog in 100 voorwerpen
Vermommingsbril van Hannie Schaft - Foto: tweedewereldoorlog.nlKoning Willem-Alexander…
Foto: stock.xchngHet boek Kinderen van Duitse militairen in…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: