Eén nationale bibliotheek voor e-books

E-book

Er komt een digitale landelijke bibliotheek voor e-books. Staatssecretaris Halbe Zijlstra van Cultuur heeft dat woensdag bekendgemaakt in een brief aan de Tweede Kamer.

De landelijke digitale bibliotheek moet eind volgend jaar al toegankelijk zijn. Leden van openbare bibliotheken kunnen dan thuis van achter hun eigen conputer e-books lenen uit de digitale collecties van vrijwel alle bibliotheken in het land.

Staatssecretaris Zijlstra isvan mening dat het efficiënter en goedkoper is om een landelijke bibliotheek voor e-books te maken. Bovendien zou het de bibliotheken een betere positie geven bij de aankoop van licenties voor e-books bij uitgevers. Zijlstra is groot voorstander van de digitale bibliotheek:

Je ziet in de media-uitgaven bij de bibliotheken nu al een verschuiving plaatsvinden van fysiek naar digitaal. Die ontwikkeling is onomkeerbaar. Daarom is het goed dat bibliotheken de handen ineenslaan en zich samen richten op de toekomst. Bibliotheken hebben een belangrijke functie in de samenleving. Met de digitale bibliotheek kunnen ze die functie blijven vervullen.

Het kabinet steekt 15 miljoen euro in de digibibliotheek. Uit het Gemeentefonds komt nog eens 15 miljoen. Staatssecretaris Zijlstra verwacht dat het gebruik van e-books de komende jaren een grote vlucht zal nemen.

Eén genealogieloketDe genealogische dienstverlening van het Nationaal Archief wordt…
Hunebed D45 bij EmmenStaatsbosbeheer heeft dinsdag de deksteen van…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: