Een prachtige stamboom

Illustrator Minna Sundberg, bekend van de webcomic Stand Still. Stay Silent, maakte een bijzondere illustratie over de herkomst van Scandinavische talen en de verwantschap van deze talen met andere talen op de wereld. De illustratie doet sterk denken aan stambomen (family trees) die binnen de genealogie vaak gebruikt worden om de verwantschappen van verschillende families overzichtelijk mee aan te tonen.

Mij ontbreekt de kennis om te kunnen beoordelen of alle informatie op de illustratie klopt, maar dat maakt me in dit geval ook niet zo uit. De plaat van Sundberg is gewoon een lust voor het oog. Zo’n familiestamboom wil ik wel aan de muur!

45954
Op 31 oktober 1975 - vandaag alweer 39 jaar geleden - bracht…
Beirut
Lang geleden, in de jaren zeventig, was er een Postbus 51-spotje waarin…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: