Een Toscaanse prins bezoekt Nederland – Lodewijk Wagenaar & Bertie Eringa

Een Toscaanse prins bezoekt Nederland - Lodewijk Wagenaar & Bertie Eringa

Een Toscaanse prins bezoekt Nederland – Lodewijk Wagenaar & Bertie Eringa

In de winter van 1667-1668 en de zomer van 1669 reisde de 25-jarige Toscaanse prins Cosimo de’ Medici incognito maar met een flinke hofhouding door de jonge republiek Nederland.

Cosimo III, een van de rijkste mannen van Europa, verkende ‘stedenland’ en ‘waterland’ en ontmoette kunstenaars en wetenschappers, kooplieden, bestuurders, diplomaten en vorsten en vorstinnen. Hij werd onder andere rondgeleid door Pieter Blaeau, zoon van de beroemde cartograaf en uitgever Joan. Hij drukte Michiel de Ruyter de hand en had ontmoetingen met Constantijn Huygens, Frederik Ruysch en Jan Swammerdam.

Nooit eerder, en ook niet na hem, heeft iemand van zijn rang en stand zo uitgebreid door Nederland gereisd en daarvan zo uitvoerig en beeldend verslag gedaan.

Bertie Eringa is vertaalster en doceerde Italiaans aan de Volksuniversiteit. Zij coachte Italiaans bij de Nederlandse Opera. Lodewijk Wagenaar is oud-conservator van het Amsterdam Museum en is als onderzoeker/docent werkzaam voor het departement Geschiedenis van de Universiteit van Amsterdam.

- advertentie -

Lees ook de bespreking: Toscaanse prins bezoekt de Republiek in 17e eeuw

Een Toscaanse prins bezoekt Nederland – Lodewijk Wagenaar & Bertie Eringa
De twee reizen van Cosimo de Medici 1667-1669

ISBN: 9789059373709
Uitgever: Lubberhuizen
Hardcover
Prijs: € 39,95

Bestel dit boek bij:

Tot ziens daarboven - Pierre Lemaitre
Tot ziens daarboven - Pierre LemaitreDe Eerste Wereldoorlog
Gevecht met de tijd - Gerard Aalders
Gevecht met de tijd - Gerard AaldersHoe de…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: