Een zoon van Limburg – Chrétien Breukers

Een zoon van Limburg - Chrétien Breukers

Een zoon van Limburg – Chrétien Breukers


“Ik verwijder mij. Mijn geboorte plaats wordt langzaam een herinnering en ten slotte, als ik mijn herinneringen als een velletje kan losscheuren, fictie. En als dat eenmaal gebeurd is, kan ik – als ik tijd van leven heb – langzaam weer eens terug fietsen. Misschien.”

Pas nadat Chrétien Breukers zijn geboorte plaats Leveroy verliet, werd hij zich bewust van zijn ‘condition limbourgeois’, en net als Nederlanders die naar een ver land emigreren, voelt hij zich nu soms Limburgser dan in zijn jeugd.

In dit autobiografische werk vertelt Breukers over de impact van zijn jeugd in Leveroy op zijn leven buiten Limburg, dat nu al langer duurt dan dat binnen de provinciegrenzen. Met een mengeling van warmte en ironie beschouwt hij het Limburgse leven aan de hand van herkenbare onderwerpen, zoals de fanfare, vlaai en asperges, het rooms-katholieke geloof en het carnaval.

“Ooit zei iemand tegen mij: ‘Vlaai, dat is een soort pizza met fruit.’ Dat klopt, maar ik kan toch niet anders dan blind worden van woede, als ik zoiets hoor. Vanwaar die overgevoeligheid?”

Chrétien Breukers is dichter en schrijver, en tevens redacteur van De Contrabas, de bekendste literaire weblog in het Nederlandse taalgebied.

Een zoon van Limburg – Chrétien Breukers
ISBN: 9789460681745
Uitgever: Marmer
Paperback
Prijs: € 19,95

Bestel dit boek bij:

De geest van Boerhaave - Luuc Kooijmans
De geest van Boerhaave - Luuc KooijmansTijdens zijn…
De gewichtlozen - Valeria Luiselli"'Waar gaat je boek…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: