EenVandaag en Andere Tijden over de Bende van Oss

Still uit de film over de bende van Oss

Volop aandacht voor de Bende van Oss de komende weken. Woensdag wordt het Nederlands Film Festival geopend met een film over de roemruchte bende en eind deze maand komt er ook nog een documentaire over de bende uit.

De bende van Oss hield Nederland in de jaren dertig van de vorige eeuw in zijn greep. De bende, ook wel De bende van Toon de Soep genoemd, pleegde een groot aantal overvallen en was verantwoordelijk voor een aanzienlijk aantal moorden. Via de pers kreeg de zaak landelijke bekendheid envoor de katholieke minister van Justitie betekende De zaak Oss zelfs het einde van zijn politieke loopbaan.

- advertentie -

Journalist Martin Schouten verdiepte zich begin jaren tachtig al eens in de geschiedenis van de bende en publiceerde over de zaak. Vanwege de nieuwe aandacht voor de beruchte criminele bende is dit boek, aangevuld met nieuw onderzoek en veel aanvullende gegevens, opnieuw uitgegeven.

EenVandaag sprak met Luuk Bouwman, die een documentaire over de bende maakte, en met de André van Duren, regisseur van de speelfilm die woensdag het Nederlands Film Festival opent:

sitestat

Ook geschiedenisprogramma Andere Tijden besteedde afgelopen weekend aandacht aan de geschiedenis van de beruchte bende. Hoe in een kleine stad die snel veranderde het wettig gezag niet meer de baas was:

Pieter Post / Postman PatPieter Post, in Engeland bekend…
Zestig jaar televisieDe afgelopen maanden kon op internet in…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: