EenVandaag over populariteit reënactment

Re-enactor spelen de Slag bij Waterloo na – Foto: CC/Myrabella

Reënactment wordt steeds populairder in Nederland en België. Steeds meer mensen worden lid van een club en spelen vervolgens, in historische kledij, verschillende historische gebeurtenissen na. Actualiteitenrubriek EenVandaag besteedde vrijdag aandacht aan dit fenomeen.

Het moderne reënactment ontstond in Groot-Britannië en de Verenigde Staten, maar tegenwoordig zijn er ook in Nederland en België veel reënactment-verenigingen. Eind september werd in Host nog een festival gehouden waarbij een groot aantal aspecten van de vaderlandse- en wereldgeschiedenis werden nagespeeld.

Tijdens dit jaarlijkse festival Levende Geschiedenis werden niet alleen spannende gevechten uitgebeeld. Er was ook veel aandacht aan allerlei aspecten van het dagelijks leven uit vervlogen tijden.

- advertentie -

EenVandaag nam een kijkje:

sitestat

sailing-letters-2
Een van de gedigitaliseerde kaapbrieven - www.gekaaptebrieven.nl Ongeveer drieduizend…
Strip: 'Brabant, daar brandt nog licht'In het Brabants Historisch…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: