Eerste boek bedenker Sherlock Holmes gepubliceerd

Arthur Conan Doyle – Foto: Conan Doyle Estate Ltd.

In Groot-Brittannië is deze week het eerste boek van de beroemde schrijver Arthur Conan Doyle (1859-1930) uitgebracht. Het is voor het eerst dat het boek wordt uitgegeven. Dat meldt de British Library.

De Britse schrijver Arthur Conan Doyle is vooral bekend geworden als de schepper van de beroemde detective Sherlock Holmes en diens wat onnozele hulpje Dr. Watson. Tussen 1883 en 1884 schreef de toen 23-jarige Conan Doyle een novelle: The Narrative of John Smith. Het manuscript van dit eerste boek verdween echter bij de post toen hij het naarde uitgever had gestuurd.

De schrijver probeerde het verhaal hierna uit zijn hoofd nog een keer op te schrijven. Dit lukte, maar deze tweede versie stuurde Conan Doyle nooit naar de uitgever. Op latere leeftijd zei hij ooit dat zijn ergernis over het verlies van het oorspronkelijke manuscript alleen overtroffen kon worden door uitgave van de tweede versie.

The British Library in Londen heeft ruim tachtig jaar na de dood van de auteur besloten het semi-autobiografische werk alsnog uit te brengen. De manuscripten van het boek worden tot begin januari in de bibliotheek tentoongesteld.

Volgens de nationale bibliotheek van het Verenigd Koninkrijk biedt het werk een uniek inkijkje in het hoofd van de bedenker van Sherlock Holmes.

Of het boek ook in het Nederlands uitgebracht zal worden is nog niet bekend.

Op het moment dat Conan Doyle de eerste versie van het boek schreef had hij al verschillende korte verhalen geschreven voor literaire tijdschriften. Met The Narrative of John Smith probeerde hij voor de eerste keer een langer verhaal te schrijven.

Foto: CC/Michael PanseDe Klaagmuur in Jeruzalem is afgelopen weekend…
Google viert 13e verjaardagZoekmachine Google staat geregeld stil bij…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: