De eerste onderwaterfoto’s (1893)

De Franse bioloog Louis Boutan maakte naam door onder water foto’s te maken. Hij begon hier in 1893 mee. De Fransman was als bioloog verbonden aan de Universiteit van Parijs en was vooral geïnteresseerd in het leven onder water. Hij dook geregeld en vond het jammer dat de beelden die hij onder het wateroppervlak zag, niet vastgelegd konden worden. Met behulp van zijn broer bouwde hij een camera die ook onder water beelden kon schieten. Een van de grote moeilijkheden was om onder water te flitsen. Uiteindelijk slaagde Louis Boutan erin om op een diepte van 50 meter foto’s te maken.

Boek: De beste beelden van de beroemdste fotografen uit de geschiedenis van de internationale fotografie

Deze onderwaterfoto maakte Louis Boutan in 1899 - cc

Deze onderwaterfoto maakte Louis Boutan in 1899 – cc
Foto die Boutan in 1893 maakte

Foto die Boutan in 1893 maakte

Tekening die laat zien hoe Boutan zijn foto's maakte

Tekening die laat zien hoe Boutan zijn foto’s maakte – © Bibliothèque Nationale de France, Département des Estampes et de la Photographie
Korte slideshow met onderwaterfoto’s van Boutan

Sigaretjes roken in de Tour de France (1927)
Op deze foto, gemaakt tijdens de Tour de France van 1927, is…
Interview met een opperhoofd (1916)
De Amerikaanse etnografe Frances Densmore deed begin twintigste eeuw veel onderzoek naar…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: