Eerste zittingsdag zaak Siert Bruins afgelopen

Siert Bruins tijdens de eerste zittingsdag - Still NOS-video

Siert Bruins tijdens de eerste zittingsdag – Still NOS-video

De eerste zittingsdag in de rechtszaak tegen de veroordeelde Nederlandse oorlogsmisdadiger Siert Bruins zit erop. In het Duitse Hagen staat Bruins terecht voor de moord op een Nederlandse verzetsman in 1944.


Zoals al eerder aangekondigd hield Bruins maandag zijn kaken op elkaar. Aan het begin van het proces zei hij alleen dat hij sinds 1942 Duitser is. Het Openbaar Ministerie las maandag de aanklacht tegen Bruins voor. Donderdag gaat het proces, dat nog bijna de hele maand september duurt, verder.

De eerste zittingsdag werd ook bijgewoond door de neef van de man die in 1944 door Bruins zou zijn doodgeschoten.

Siert Bruins, ook bekend als ‘het beest van Appingedam’, is momenteel 92 jaar oud en woont in Duitsland. Na de oorlog werd hij in Nederland vanwege meervoudige moord ter dood veroordeeld. Voordat het vonnis kon worden voltrokken week de oud-nazi uit naar Duitsland. Hij ging net als oorlogsmisdadiger Herbertus Bikker in Hagen wonen. Hij verkeert momenteel nog in redelijk goede gezondheid.

- advertentie -

Oud-SS-officier Bruins voor rechter in Duitsland

Gerelateerde boeken:

Efraim Zuroff - Foto: CCVolgens het Simon Wiesenthal…
Toegangspoort van AuschwitzVolgens het Centrum voor onderzoek naar…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: