Eerste zwarte winnares van Olympisch goud overleden

Openingsceremonie van de Olympische Spelen van 1948

Openingsceremonie van de Olympische Spelen van 1948

Afgelopen maandag overleed Alice Coachman Davis. De Amerikaanse is de geschiedenisboeken ingegaan als de eerste zwarte winnares van Olympisch goud.


Alice Coachman Davis won in 1948 in Londen goud bij het hoogspringen. Net als haar Britse collega Dorothy Tyler sprong ze 1,68 meter hoog. Omdat Davis deze hoogte al bij haar eerste sprong had bereikt en Tyler pas tijdens de tweede sprong, kreeg de Amerikaanse na afloop het goud omgehangen.

Alice Coachman Davis domineerde het hoogspringen al vele jaren, maar veel kansen om Olympisch eremetaal had ze niet gehad. Vanwege de Tweede Wereldoorlog gingen de Olympische Spelen van 1940 en 1944 namelijk niet door. Zelf was de athlethe er van overtuigd dat ze in 1944 ook goud had kunnen pakken als die editie door was gegaan, omdat ze toen op de toppen van haar kunnen was.

Davis veroverde gedurende haar carrière maar liefst vierendertig Amerikaanse titels. De Amerikaanse overleed maandag op 90-jarige leeftijd in een ziekenhuis vlakbij haar woonplaats Albany in de staat Georgia.

- advertentie -
Hollywood krijgt zijn 'Hollywood Sign' (1923)
Yes We Can - Barack Obama

[caption id="attachment_44063" align="alignnone" width="600"] Barack Obama

Volgens mediageruchten die sinds 2008 de ronde…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: