Eervolle vermelding voor Textielmuseum Tilburg

European Museum of the Year

Het Textielmuseum in Tilburg heeft de European Museum of the Year niet gewonnen maar wel een eervolle vermelding in de wacht gesleept.

De Europese prijs wordt sinds 1977 jaarlijks uitgereikt aan musea die een vernieuwing of uitbreiding hebben ondergaan. Het European Museum Forum, een organisatie van de Raad van Europa, kijkt bij de toekenning van de prijs in hoeverre het museum erin is geslaagd de collectie op een goede en vernieuwende manier te presenteren.- advertentie -

Foto: Textielmuseum

Dit jaar is de prijs gewonnen door het Madinat al-Zahra Museum in Cordoba. Het Spaanse museum, dat in het teken staat van de geschiedenis van Andalusië, lost het Gallo-Romeins Museum in Tongeren af dat de prijs vorig jaar won.

Eervolle vermelding

Het Textielmuseum in Tilburg sleepte een eervolle vermelding in de wacht. Medewerkers van het museum waren afgelopen week naar Portugal gereisd om het museum te presenteren. Het museum deed dit door een bijzonder object uit de collectie toe te lichten: twee maskers voor 60 centimeter hoge koppen met Pinocchio-neus van de Spaanse designer Jaime Hayon.

Het museum werd in 2008 grondig verbouwd en is gevestigd in een voormalige textielfabriek. De jury van de Europese prijs liet zich in een verklaring positief uit over “de combinatie van museum, laboratorium en academie in één instelling, gebaseerd op drie pilaren: erfgoed, ontwerp en innovatie”.

allard-pierson-paard-en-ruiter
Affiche voor de tentoonstellingIn het Allard Pierson Museum in…
Spittende boerin - Vincent van Gogh, 1885Het Leuvense museum…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: