Eeuwenoud zeilschip gevonden in Estland

Foto: ERR

Archeologen hebben in Estland de resten van een zeer oud schip gevonden. Het schip dateert ongeveer uit 750 na Christus, meldt de Estse televisiezender ERR.

De vondst werd gedaan bij Salme, een plaats in het westen van Estland. Omdat de resten van een kiel gevonden zijn, gaan de archeologen er van uit dat schip ook een zeil gebruikt heeft.

Bij de restanten van het zeventien meter lange schip werden de lichaamsresten van 35 personen gevonden.

- advertentie -Vermoedt wordt dat het om krijgers gaat omdat op de lichamen schilden werden aangetroffen. Daarnaast zijn op veel van de botten breuken gevonden. De mannen zouden op het moment van overlijden tussen de 30 en 40 jaar oud zijn geweest.

Volgens onderzoeksleider Jüri Peets van de universiteit van Tallinn gaat het om het oudste schip ooit gevonden in de Baltische regio.

In het schip werden ook resten van vier jachthonden en enkele roofvogels aangetroffen.

walburg-nijkerk-rce-0-gr
Archeologisch onderzoek bij de walburg - Foto: RCEDe Rijksdienst…
3-4-miljard-fossiel-australie-gr
Foto: David WaceyyWetenschappers zeggen in Australië fossielen van maar…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: