Eeuwenoude muziekboeken gedigitaliseerd

Werk uit de 16e eeuw

De British Library heeft een verzameling zeer oude muziekboeken gedigitaliseerd en online toegankelijk gemaakt. Dat meldt Science Daily.

Voor het zogenaamde Early Music Online-project zijn meer dan driehonderd oude muziekboeken uit de collectie van de beroemde Britse bibliotheek gedigitaliseerd. De oudste werken zijn afkomstig uit de zestiende eeuw.

Het digitaliseringsproject is opgezet door de British Library, de Royal Holloway van de universiteit van London en het JointInformation Systems Committee (JISC).

De collectie bevat onder meer kerkmuziek van de Vlaamse componist Josquin Des Prez (ca. 1450-1521) en werken van de Engelse muzikanten Thomas Tallis (1505-1585) en William Byrd (1543-1623). Alle gedigitaliseerde werken zijn gratis in te zien via de website van Early Music Online.

Prins Bernhard - Foto: Sander LammePrins Bernhard schond in…
Steve Jobs - Foto: AppleSteve Jobs, mede-oprichter van elektronicabedrijf…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: