Egypte onderschept 1500 illegaal opgegraven voorwerpen

Piramide van Cheops

Piramide van Cheops

De Egyptische politie heeft onlangs zo’n vijftienhonderd objecten onderschept die illegaal waren opgegraven. Dat meldt persbureau Reuters op basis van een verklaring van het Egyptische ministerie van oudheden.


De objecten werden in beslag genomen tijdens een inval in een huis in Zawiyat Abu Musallem, een voorstad van Caïro. Er werden onder meer oude standbeelden, amuletten en deuren van kalksteen die in oude graftombes werden gebruikt aangetroffen. Vermoed wordt dat er een gewapende bende achter de diefstal zat.

Sinds de ineenstorting van het regime van Hosni Mubarak in 2011 zijn er volgens het ministerie van oudheden grote aantallen kunstvoorwerpen gestolen uit musea of illegaal opgegraven. In augustus werd bijvoorbeeld nog ingebroken in een museum in het zuiden van Egypte. Toen werden meer dan duizend artefacten ontvreemd.

De afdrukken die in 1961 in de Chihuahuawoestijn gevonden werden
Alfred de Grote, standbeeld in Winchester

[caption id="attachment_39896" align="alignleft" width="265"] Alfred de Grote, negentiende-eeuwse afbeelding

In het Engelse Winchester…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: