Egyptisch weekend in Museumpark Orientalis

Afb: Orientalis

Museumpark Orientalis in Heilig Landstichting bij Nijmegen staat in het weekend van 30 juni en 1 juli in het teken van het Oude Egypte.

Zo’n 4500 jaar geleden, toen de mensen in West Europa nog van de jacht leefden en in hutten woonden, bestond in Egypte al een bloeiende beschaving. Tijdens het Egyptisch weekend kan men in Orientalis het dagelijks leven in het Oude Egypte ervaren en ook kennismaken met het Islamitische Egypte van de zevende eeuw na Christus. Orientalis:

De vertellende verhalen en de korte lezingen zullen een inzicht geven hoe ontwikkeld de Egyptenaren waren. Niet alleen het Oude Egypte maar ook het Islamitische Egypte met haar geuren, smaken en traditionele dagelijks leven worden getoond.Bezoekers kunnen onder meer zelf geurzakjes maken, minikano’s bouwen, hiërogliefen schrijven en verschillende kruiden ruiken. Meer informatie op de website van het museumpark.

- advertentie -
coen-standbeeld-hoorn
De zaak Coen - Foto: Westfries MuseumBezoekers van het…
Portret van de latere koning George IV - Sir…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: