Egyptische minister Zahi Hawass ontslagen

Zahi Hawass – Foto: Photo: VOA News

De Egyptische minister van Oudheden, Zahi Hawass, is zondag ontslagen. De minister heeft zijn ontslag inmiddels bevestigd tegenover een Amerikaanse krant.

Zahi Hawass keerde in maart terug als minister van Oudheden. Kort daarvoor had hij naar aanleiding van de Egyptische opstand zijn functie als minister neergelegd. Eerder was hij al lange tijd directeur van de Egyptische oudheidkundige dienst. Binnen de prodemocratische beweging in Egypte was er protest tegen de terugkeer van Hawass als minister.- advertentie -

Veel Egyptenaren waren van mening dat hij te nauw verbonden was met het regime van Mubarak, de voormalige president van Egypte, om nog langer minister te zijn.

De laatste weken wordt er weer veel gedemonstreerd op het Tahrirplein in de Egyptische hoofdstad. Veel Egyptenaren vinden dat de omwenteling te traag gaat. Het is de bedoeling dat er later dit jaar verkiezingen gehouden worden. Egypte wordt momenteel geregeerd door een militaire raad.

Zahi Hawass werd door collega-egyptologen en archeologen vaak ‘de onvermijdelijke’ genoemd. Dit onder meer vanwege de starre manier waarop hij zich met archeologisch onderzoek in Egypte bemoeide.

Opgraving Bijsterhuizen van startVrijdag is bij het Nijmeegse bedrijventerrein…
groningen-kaart-oud-265
Oude kaart van GroningenArcheologen hebben in Groningen afgelopen week…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: