Egyptische piramides te bezoeken via Google Street View

Piramide van Gizeh (Google Street View)

Piramide van Gizeh (Google Street View)

Google maakt steeds meer historische monumenten toegankelijk via Google Street View, de online tool waarmee virtueel geografische locaties opgezocht kunnen worden. Sinds kort zijn ook enkele piramides in Egypte vanuit de ‘luie’ stoel te bezoeken te bekijken.

Normaal gesproken maakt Google bij het maken van de Street View-foto’s gebruik van speciale camera-auto’s. In het geval van monumenten die niet per auto toegankelijk zijn, wordt een Trekker gebruikt, een rugzak met een grote camera erop.

Behalve de piramide van Cheops is bijvoorbeeld ook de necropolis Saqqara en de oude stad Abu Mena te bezoeken. Eerder maakte Google al foto’s van locaties als Angkor Wat, de catacomben van Priscilla, een groot aantal werelderfgoederen en het Paleis op de Dam.

Graf van Potgieter in 2011 (cc - Marion Golsteijn)
Graf van Potgieter in 2011 (cc - Marion…
Deel van de schedel van Richard III (The Lancet)
Deel van de schedel van Richard III (The…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: