Ei van olifantsvogel geveild voor 150.000 euro

Ei van een olifantsvogel (Christie's)

Ei van een olifantsvogel (Christie’s)

Bij veilinghuis Christie’s in Londen is donderdag een ei van een zogenaamde olifantsvogel geveild. Het honderden jaren oude ei bracht omgerekend zo’n 150.000 euro op, een record volgens het veilinghuis.

De vogelfamilie is inmiddels uitgestorven. Het laatste exemplaar stierf tussen de veertiende en de zeventiende eeuw. De soort kwam alleen voor op het eiland Madagaskar en de eieren van het dier konden tot vierendertig centimeter groot worden. Het geveilde ei is 31 centimeter hoog. De koper wil anoniem blijven.

Dionisios Solomos
Doodle ter ere van de 216e geboortedag van…
[caption id="attachment_41906" align="alignleft" width="265"] Correspondentie tussen de twee luchtvaartpioniersAndries van Beek deed…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: