Elfjarige vindt Romeinse munt in Reet

Foto: Frans Raes

Een elfjarige jongen uit België heeft onlangs samen met zijn grootvader in het dorpje Reet een zilveren Romeinse munt gevonden. Dat melden Belgische media.

De jongen, Jarne Thijs, deed de vondst zondag samen met zijn opa, amateur-archeoloog Frans Raes uit Boom. Vermoedt wordt dat de munt dateert uit 55 voor Christus. Frans Raes spreekt van een bijzonder exemplaar. Een soortgelijke munt zou enige tijd geleden bij een veiling in Duitsland 1200 euro hebben opgebracht.

De munt, een zogenaamde denarius, werd gevonden in de Molenstraat. Raes vermoedt dat daar in de buurt een Romeinse villa of een kleine nederzetting is geweest.

- advertentie -

De cultuurkaart voor jongeren wordt niet afgeschaftDeze week is…
Schatkamers van NederlandDe ANWB presenteert in november samen met…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: