Engelse beeldhouwer Anthony Caro (89) overleden

'Dream City', een werk van  Anthony Caro in Yorkshire Sculpture Park - Foto: CC

‘Dream City’, een werk van Anthony Caro in Yorkshire Sculpture Park – Foto: CC

De Engelse beeldhouwer Anthony Caro is donderdag op 89-jarige leeftijd overleden. Dat melden Britse media.

Caro werd in 1924 geboren in Londen en studeerde onder meer aan Christ’s College in Cambridge en St.-Martin’s School of Art in Londen. De beeldhouwer werd in 1951 de assistent van zijn landgenoot Henry Moore. Vijf jaar later had hij zijn eerste individuele tentoonstelling in Milaan.


Geen sokkel

Aanvankelijk maakte Caro vooral figuratieve sculpturen. Na 1960 ging hij zich meer toeleggen op abstracte werken en ontwikkelde hij een geheel eigen stijl. Bijzonder aan veel van zijn werken is dat een sokkel ontbreekt. In 1963 brak hij als zelfstandig kunstenaar definitief door met een tentoonstelling in de Whitechapel Gallery in Londen.

Caro gaf lange tijd les aan de St.-Martin’s School of Art en had, met name in de jaren zestig, een grote invloed op de ontwikkeling van de Engelse beeldhouwkunst.

In 2005 was in het Tate Modern in Londen een retrospectief te zien naar aanleiding van de tachtigste verjaardag van de kunstenaar. Werken van Caro zijn onder meer te zien in het beeldenpark van de Cass Sculpture Foundation in West Sussex.

- advertentie -

Anthony Caro and the Onward of Art

Kunsthal in RotterdamIn Roemenië is dinsdag de rechtszaak…
'Gideons reizen' met tekeningen van Jenny Dalenoord
'Gideons reizen' met tekeningen van Jenny DalenoordDe bekende…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: