Enige Duitse loopgraaf op Nederlandse bodem in ere hersteld

Aankomende zondag wordt in het Bergherbos, bij ’t Peeske in Beek nabij Doetinchem, een Duitse loopgraaf uit de Eerste Wereldoorlog onthuld. De loopgraaf is recentelijk hersteld. Volgens Natuurmonumenten gaat het om de enige Duitse loopgraaf uit de Eerste Wereldoorlog in Nederland.

Toen uit onderzoek bleek dat glooiingen in het landschap om restanten van ijzerkuilen uit de Middeleeuwen en loopgraven uit de Eerste Wereldoorlog ging, werd besloten ze weer te herstellen in oorspronkelijke staat. De loopgraaf werd aangelegd in 1917 toen het Bergherbos nog Duits grondgebied was. Tijdens onderzoek werden onder meer resten van spandraden gevonden, die erop wijzen dat de wanden van de loopgraaf uit houten schotten bestonden.

Een deel van de loopgraaf is nu gereconstrueerd en wordt aanstaande zondag geopend door onder andere de burgemeester van Montferland, Ina Leppink-Schuitema.

Lees ook: Onderzoek naar Duitse WOI-loopgraven op Nederlands grondgebied

- advertentie -

Video over de reconstructie van de loopfraaf:

Oorlog onder water - Tomas Termote
Oorlog onder water - Tomas TermoteZodra het grootste…
Eerste Wereldoorlog in Amsterdam
Eerste Wereldoorlog in AmsterdamStadsarchief Amsterdam heeft een speciale…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: