Enorm ei uitgestorven olifantsvogel geveild

Het ei van de olifantsvogel – Foto: Christie’s

Bij veilinghuis Christie’s in Londen wordt volgende maand een reusachtig ei geveild. Het gaat om een ei van een zogenaamde olifantsvogel.

De vogelfamilie is inmiddels uitgestorven. De soort kwam alleen voor op het eiland Madagaskar en de eieren van het dier konden tot vierendertig centimeter groot worden.


Het ei dat geveild wordt, werd in de zeventiende eeuw gevonden en heeft een doorsnede van eenentwintig centimeter. Het ei is daarmee ongeveer 120 keer zo groot als een kippenei.

- advertentie -

Christie’s verwacht dat het ei tussen de 20.000 en 30.000 pond zal opbrengen.

Wanneer de vogel precies is uitgestorven is niet precies bekend. Vermoed wordt dat dit tussen de veertiende en de zeventiende eeuw gebeurde. De vogel wordt onder meer genoemd in verhalen over de reizen van Marco Polo. De olifantsvogel kon tot 3,5 meter lang worden. Volgens Christie’s is het daarmee de grootste vogel die ooit heeft geleefd.

In het Museon in Den Haag is een reconstructie van de uitgestorven vogel te vinden.

Protesten bij de East Side Gallery, eerder deze maand…
[caption id="attachment_21661" align="alignleft" width="265"]Foto: Gelders ArchiefHet Gelders Archief gaat een zeer groot…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: