EOD ruimt vijf bommen uit de Tweede Wereldoorlog

De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) laat donderdag en vrijdag vijf bommen ontploffen die zijn gevonden tijdens graafwerkzaamheden bij de IJssel rond Zwolle.

Het gaat om bommen uit de Tweede Wereldoorlog: twee 1000-ponders en drie 500-ponders, inclusief lading en ontsteker. Eerder deze maand zijn al twee bommen op dezelfde locatie succesvol vernietigd. Het onschadelijk maken van de bommen is nodig vanwege het project Ruimte voor de Rivier.

Vanwege de werkzaamheden van de EOD wordt zowel donderdag als vrijdag een gebied afgezet. In de directe omgeving bevinden zich geen woningen of andere gebouwen, waardoor er niet ontruimd moet worden.

Joodse begraafplaats Weissensee (Foto: Coen Prenger)
Midden in de agglomeratie van Berlijn bevindt zich de uitgestrekte Joodse begraafplaats…
45945
De Tsjechische overheid heeft de Brit Nicholas Winton de hoogste onderscheiding van…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: