Er kan nog een trein komen – Carel van Gestel

Er kan nog een trein komen - Carel van Gestel

Er kan nog een trein komen – Carel van Gestel

De fascinerende wereld van spoorwegen, vol techniek en romantiek, spreekt bij jong en oud nog altijd tot de verbeelding.

Daarbij is het niet alleen het rollend materieel dat de beeldvorming bepaalt. Alles op en rond het spoor draagt een steentje bij. De sfeer van de beelden is daarbij afhankelijk van het spel van licht en donker, het moment van de dag, de mensen, het weer en het seizoen.

Er kan nog een trein komen biedt een selectie foto’s die Carel van Gestel de afgelopen veertig jaar heeft gemaakt. Foto’s uit het historische archief van spoorwegfotograaf J.A. Bonthuis en foto’s van machinist Bernd-Jan Kraan bieden interessante uitstapjes. Veelzijdigheid is het kernwoord van dit verrassende fotoboek. De grote variatie aan onderwerpen, de bijzondere invalshoeken en de opmerkelijke contrasten maken dit boek uniek in zijn soort. .

Carel van Gestel is één van de bekendste spoorwegauteurs van Nederland. Als redacteur is hij verbonden aan het tijdschrift Railhobby.

- advertentie -

Er kan nog een trein komen – Carel van Gestel
Het spoor in Nederland verbeeld; 40 jaar spoorwegfotografie

ISBN: 9789462580060
Uitgever: WBOOKS
Hardcover, 168 pagina’s
Prijs: € 29,95

Bestel dit boek bij:

Oude toegangskaartjes (Spoorwegmuseum)Het Spoorwegmuseum in Utrecht is op…
Stoomlocomotief bij het Institut du Monde Arabe - Arjan den Boer
Tot 31 augustus is in het Institut du Monde Arabe in Parijs

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: