‘Er is nog een levende Nederlandse nazi-misdadiger’

Efraim Zuroff - Foto: CC

Efraim Zuroff – Foto: CC

Volgens het Simon Wiesenthal Centrum is er, naast Siert Bruins, nog een levende Nederlander die oorlogsmisdaden zou hebben gepleegd. De directeur van het centrum, Efraim Zuroff, zei dat afgelopen weekend in dagblad Trouw.


Het Simon Wiesenthal Centrum zegt nieuwe informatie te hebben over deze Nederlander die oorlogsmisdaden zou hebben gepleegd. De man zou woonachtig zijn in Nederland en al eerder zijn veroordeeld. De naam van de man is niet bekendgemaakt.

Volgens het Parket Oost-Nederland van het Openbaar Ministerie, dat oorlogsmisdaden onderzoekt, staat de man niet op de Nederlandse lijst van gezochte oorlogsmisdadigers. Op die lijst staat momenteel alleen nog de 92-jarige Siert Bruins.

Deze Siert Bruins staat maandag in het Duitse Hagen terecht voor een moord die hij tijdens de Tweede Wereldoorlog op een verzetsman zou hebben gepleegd. In Nederland werd hij vanwege oorlogsmisdaden na de oorlog al ter dood veroordeeld, maar hij vluchtte toen naar Duitsland dat hem nooit heeft willen uitleveren.

- advertentie -

Gerelateerde boeken:

Siert Bruins in 1980 – Foto: CC /…
Siert Bruins tijdens de eerste zittingsdag - Still…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: