Erepenning Frederik Trumpi naar Haags Historisch Museum

 Gouden Erepenning voor Menslievend Hulpbetoon van de Haagse Frederik Trumpi

Gouden Erepenning voor Menslievend Hulpbetoon van de Haagse Frederik Trumpi

Het Nationaal Militair Museum heeft dinsdagochtend de Gouden Erepenning voor Menslievend Hulpbetoon van de Haagse Frederik Trumpi aan het Haags Historisch Museum overgedragen. De onderscheiding is na de militaire Willems-Orde de oudste nog bestaande dapperheidsonderscheiding.

Trumpi ontving de penning in 1926 voor zijn talloze reddingen van mensen en dieren uit de Haagse singels en binnenwateren. Het ging om niet minder dan 60 reddingen, zoals een krant uit die tijd vermeldde. Het maakte Trumpi tot een beroemde Haagse ‘menschenredder’. Het Nationaal Militair Museum vindt daarom dat de erepenning in het Haags Historisch Museum thuis hoort.

De penning wordt tijdelijk opgenomen in de tentoonstelling Held op Sokkel die tot en met 14 februari verlengd wordt. In de tentoonstelling staat heldenverering centraal.

Freek de Jonge geeft colleges in Rijksmuseum
In het kader van zijn honorary fellowship aan de Universiteit van Amsterdam…
Thomas Gainsborough, The artist's two daughters, ca 1758
Over enkele weken is in Enschede de allereerste tentoonstelling in Nederland van…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: