Erfgoedhuis Zuid-Holland en Het Zuid-Hollands Landschap starten samenwerking

Landschap & Erfgoed Zuid-Holland

Landschap & Erfgoed Zuid-Holland

Erfgoedhuis Zuid-Holland en Het Zuid-Hollands Landschap starten het samenwerkingsverband ‘Landschap & Erfgoed Zuid-Holland’. De twee organisaties hebben samen de ambitie om natuur, landschap en erfgoed beter te behouden en meer te laten beleven.


Tijdens de afgelopen Monumentendag onthulde een gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland het beeldwerk van de samenwerking getiteld Landschap & Erfgoed Zuid-Holland. Onder de vleugels van het samenwerkingsverband worden activiteiten ontplooid die “zich richten op de integrale, cultuurhistorische en landschappelijke leefomgeving van burgers en bedrijven”.

Landschap & Erfgoed Zuid-Holland wil onder meer aansluiting zoeken bij vrijwilligersgroepen in de erfgoedsector, waaronder vrijwilligers in kleine musea en bij erfgoedinstellingen. Daarnaast gaan de twee organisaties deelnemen aan projecten waarin erfgoed en landschap in elkaar verlengde liggen, zoals bij het zogenaamde Molennetwerk en het Landgoederennetwerk Zuid-Holland.

Sjoukje Dijkstra, 1960 - Foto: CC / Nationaal…
[caption id="attachment_38325" align="alignleft" width="265"] Van Assepoester tot PolderprinsesTe lang bleef de rol…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: