Europees Erfgoedlabel voor Westerbork en Vredespaleis

Westerbork

Westerbork

Herinneringscentrum Kamp Westerbork en het Vredespaleis in Den Haag krijgen het ‘Europees Erfgoedlabel’. De Europese Commissie heeft dat besloten.


Doel van het Europees Erfgoedlabel is om via zogenaamde ‘plaatsen van herinnering’ het bewustzijn te vergroten voor “gedeelde waarden, voor de Europese eenheid in verscheidenheid en voor de bijdrage die de afzonderlijke lidstaten aan het verenigd Europa hebben geleverd”.

Onder meer locaties die een sleutelrol hebben gespeeld in de geschiedenis van Europa en de totstandkoming van de Europese Unie komen in aanmerking voor het label. Het is voor het eerst dat Nederlandse instellingen het label krijgen.

Estland en Oostenrijk

In april reizen er vertegenwoordigers van de twee instellingen naar Brussel om het Erfgoedlabel in ontvangst te nemen.

- advertentie -

Ook The Great Guild Hall (Tallinn, Estland) en The archaeological site of Carnuntum (Petronell-Carnuntum, Oostenrijk) komen op de nieuwe lijst met Europees erfgoed.

Queen - Greatest Hits, 1981Het Greatest Hits-album dat…
Sid Caesar
Sid CaesarDe bekende Amerikaanse acteur en komiek Sid…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: