Erfgoedprijs voor gemeente Kampen

Erfgoedprijs voor gemeente Kampen

Erfgoedprijs voor gemeente Kampen

De gemeente Kampen is de winnaar van de BNG Bank Erfgoedprijs 2013. Aan de prijs is een geldbedrag van 25.000 euro verbonden.


Kampen krijgt de prijs vanwege haar beleid op het gebied van cultureel erfgoed. Volgens de jury is de stad erin geslaagd om als kleinere gemeente toch grote projecten aan te pannen, zoals de herbestemming van de Van Heutszkazedrne tot cultuurcluster en de ontwikkelstrategie voor een nieuw en voormalig landgoed. De jury schrijft verder:

Innovatief is de twee kilometer lange waterkering van de binnenstad, geïnspireerd op het verleden, gefundeerd op het tracé van de oude stadsmuur en dwars door allerlei woningen en stdstuinen lopend.

Volgens de jury combineert Kampen “authenticiteit met transformatie en innovatie”. De Kamper wethouder Janita Tabak is vanzelfsprekend blij met de prijs:

Het verhaal van het Kamper erfgoed is het verhaal van mensen, van karakters. Het zijn mensen die het erfgoed van Kampen op buitengewone wijze verrijken, dragen en doorgeven. Deze prijs is een prijs van én voor alle Kampenaren.

samen met lokale erfgoedorganisaties gaat Kampen bekijken hoe het prijzengeld het beste besteed kan worden.

- advertentie -
De gitaar die Dylan in 1965 bespeelde -…
[caption id="attachment_38212" align="alignleft" width="265"] Erik of Het klein insectenboek - Godfried BomansDe…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: