Eric van der Donk is beste geschiedenisleraar van Nederland

Geschiedenisleraar Eric van der Donk

Geschiedenisleraar Eric van der Donk

Eric van der Donk, geschiedenisdocent van de openbare regionale scholengemeenschap Lek en Linge in Culemborg, is verkozen tot de beste geschiedenisleraar van 2014. Een vakjury onder leiding van historicus en tv-presentator Hans Goedkoop maakte dat zaterdagavond bekend tijdens de Nacht van de Geschiedenis in het Rijksmuseum.


De verkiezing is een initiatief van de NTR en het Rijksmuseum. Schoolbesturen, collega-docenten én leerlingen konden hun geschiedenisleraar voordragen als dé Geschiedenisleraar 2014.

Een vakjury selecteerde uit de aanmeldingen twintig docenten en bezocht hen op school. Vervolgens werd er een shortlist van drie leraren samengesteld waaruit de vakjury de winnaar mocht kiezen.

Juryvoorzitter Hans Goedkoop:

- advertentie -

“Van der Donk komt op ons over als de meest complete docent zowel in historische kennis als in didactisch inzicht. Hij is in elke vezel en op elke dag van het jaar betrokken bij zijn vak en heeft daarmee het vak geschiedenis op zijn school een uitzonderlijke status bezorgd”.

De Geschiedenisleraar 2014 mag zijn titel een jaar lang dragen. Daarnaast wint hij onder andere een bezoek aan het Rijksmuseum met al zijn klassen en deelname aan verschillende onderwijscongressen.

Portret Eric van der Donk

Lascaux. De Sixtijnse kapel van de Prehistorie (Jubelparkmuseum)
In het Jubelparkmuseum in Brussel opent binnenkort een tentoonstelling over de monumentale…
Alphons Diepenbrock in 1912Komende donderdag (23 oktober) is…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: