Escher boekt record met overzichtstentoonstelling

Detail van Metamorphose II

Een overzichtstentoonstelling met werk van Escher, die vorig jaar in de Braziliaanse hoofdstad Rio de Janeiro werd gehouden, blijkt wereldwijd de best bezochte tentoonstelling van 2011 te zijn. Dat meldt The Art Newspaper, een kunst-tijdschrift dat ieder jaar een ranglijst publiceert van best bezochte tentoonstellingen.

De overzichtstentoonstelling met werk van de Nederlandse lithograaf en houtsnijder M.C. Escher (1898- 1972) was vorig jaar te zien in het voormalige bankgebouw Centro Cultural Bancodo Brasil in Rio de Janeiro. In totaal werd de expositie door 573.691 mensen bezocht. Er waren vorig jaar andere tentoonstellingen die meer bezoekers trokken, maar de Escher-tentoonstelling trok een recordaantal bezoekers per dag. Dagelijks kwamen er gemiddeld 9677 bezoekers om het werk van de Nederlander te bekijken.

- advertentie -

Dat de tentoonstelling gratis te bezoeken heeft er uiteraard mede voor gezorgd dat er zoveel bezoekers op af kwamen.

Maurits Cornelis Escher werd onder meer bekend met zijn houtsneden en lithografieën met ingenieuze ruimtelijke constructies. Een van zijn topstukken is het werk Metamorphose II. Eerder deze maand werd bij veilinghuis Christie’s een serie handgeschreven brieven van de kunstenaar geveild. Deze brieven brachten gezamenlijk bijna 30.000 euro op.

Juan Gris (1887-1927) - Spaanse kunstenaar
Het is vrijdag precies 125 jaar geleden dat de Spaanse kunstenaar Juan…
tulpenboek-frans-hals-museum-brabantsson
De Brabantsson - Foto: Frans Hals MuseumHet Frans Hals…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: