Ets Rembrandt kwijtgeraakt bij de post

De kwijtgeraakte ets

Een ets van Rembrandt is onlangs verdwenen bij de post. Een galerie in Noorwegen had de ets per gewone post vanuit Engeland laten opsturen.

De galerie kreeg onlangs een briefje dat het pakketje opgehaald kon worden op het postkantoor. Daar aangekomen bleek het pakket met daarin de ets echter te zijn verdwenen.

Het gaat om een ets waarop Rembrandt de Amsterdamse schrijfmeester Lieven Willemsz. van Coppenol afbeeldde. De ets dateert uit 1658 en is volgens de galerie tussen de 5500 en 6800 euro waard.

- advertentie -

De galerie kocht de ets onlangs bij een Brits veilinghuis en liet het werk per gewone post opsturen om zo wat geld te besparen. De galeriehouder is nu flink gedupeerd. Volgens hem wil het Noorse postbedrijf slechts 130 euro schadevergoeding betalen. Een woordvoerder van het postbedrijf heeft de galeriehouder aangeraden de waardevolle stukken voortaan op een betere manier te versturen en een betere verzekering af te sluiten.

Zaal in het in het British Museum met Elgin…
[caption id="attachment_17888" align="alignleft" width="265"]A Royal AffairIn de Nederlandse bioscopen is sinds deze…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: