Europeana lanceert grote WOI-website

Europeana 1914-1918

Europeana 1914-1918

Europeana, de culturele databank van Europa, heeft deze week een website over de Eerste Wereldoorlog gelanceerd: www.europeana1914-1918.eu.


Volgens Europeana biedt de website toegang tot veel verborgen verhalen over de Eerste Wereldoorlog. De documenten belichten het verhaal van deze oorlog van verschillende kanten. Aan de website is drie jaar gewerkt en twintig landen werkten er aan mee.

De website bevat 400.000 gedigitaliseerde objecten over de Eerste Wereldoorlog en maar liefst 660 uur aan historisch filmmateriaal. Verder zijn op de website 90.000 personele stukken te bekijken van duizenden mensen die op verschillende manieren betrokken waren bij de Grote Oorlog. Europeana:

“Al deze documenten samen bieden vanuit verschillende invalshoeken van beiden zijden van het front een uitzonderlijk perspectief op de Eerste Wereldoorlog.”

Aan de website worden de komende jaren nog veel documenten toegevoegd.

- advertentie -
Zimmermanntelegram
Foto van een willekeurige loopgraaf uit de Eerste…
[caption id="attachment_40180" align="alignleft" width="265"] Bunker in Halsteren (Google Maps)Twee bunkers uit de…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: