Europees geld voor Pompeii

Straat in Pompeii

De Europese Commissie trekt 105 miljoen euro uit voor het onderhoud en de restauratie van de Romeinse ruïnestad Pompeii.

Europees Commissaris Johannes Hahn heeft dat woensdag bekendgemaakt tijdens een bezoek aan Italië. Pompeii heeft het zwaar te verduren. Vorige week stortte nog een deel van een buitenmuur in en een jaar geleden stortte een gladiatorhuis in Pompeii in.

De komende vier jaar zal, mede met behulp van het Europese geld, veel energie gestoken worden in het onderhoud en de restauratie van Pompeii.

- advertentie -Eurocommisaris Johannes Hahn liet woensdag weten dit proces de komende jaren nauwgezet te gaan volgen.

De stad Pompeii werd in 79 na Christus verwoest door een uitbarsting van de Vesuvius. De stad werd bedekt onder een zes meter dikke laag vulkanische as. Duizenden mensen kwamen om het leven. De aslaag zorgde er voor dat de stad eeuwenlang intact bleef. In 1748 begonnen opgravingen. De resten van de stad geven de moderne mens tegenwoordig een goede indruk van het leven in een welvarende kleine Romeinse stad.

Pompeii wordt jaarlijks bezocht door ongeveer twee miljoen toeristen. De stad staat sinds 1997 op de Werelderfgoedlijst van Unesco.

'Jorge Zorreguieta komt voor de rechter'Een bekende mensenrechtenadvocaat in…
Foto: IDTVDe historische film Black Butterflies met in de…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: