Europese man eeuw geleden elf centimeter korter

Foto: stock.xchng

Foto: stock.xchng

Europese mannen zijn, in ongeveer honderd jaar tijd, gemiddeld elf centimeter langer geworden. Dat blijkt uit een onderzoek van de Britse Universiteit in Essex.


De wetenschappers die onlangs over hun werk publiceerden in het wetenschappelijke blad Oxford Economic Papers onderzochten hoe lang de gemiddelde Europese man was tussen 1870 tot 1980.

In het onderzoek werden vijftien Europese landen betrokken. E werd onder meer gebruikgemaakt van gegevens van het leger over de gemiddelde lengte van rekruten in deze periode. Er werd steeds gekeken naar de lengte van mannen van ongeveer 21 jaar oud. Vrouwen werden niet in het onderzoek meegenomen omdat over hen minder historische data voorhanden is.

De onderzoekers spreken van een historisch record. Dat de Europese man in zo´n relatieve korte termijn zoveel langer is geworden, wordt vooral toegeschreven aan verbeteringen in de volksgezondheid.

- advertentie -
De eerste zakelijke brief van Anton Philips -…
[caption id="attachment_12688" align="alignleft" width="265"] Simon VestdijkIn het archief van de biograaf van…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: