Eva Rovers schrijft biografie Boudewijn Büch

Boudewijn Büch – Foto: VARA

De biografie van schrijver en televisiemaker Boudewijn Büch zal geschreven worden door Eva Rovers. De Werkgroep Biografie Boudewijn Büch heeft dat deze week besloten. Het is de bedoeling dat de biografie over ongeveer vier à vijf jaar verschijnt bij uitgeverij Atlas.

Eva Rovers (1978) schreef eerder al de biografie. van de Duitse kunstverzamelaarster Helene Kröller-Müller (1869-1939). De Werkgroep Boudewijn Büch, onder leiding van televisiemaker Frits Barend, heeft haar nu dus bereid gevonden de biografie van de in 2002 overleden Boudewijn Büch te schrijven.

Rovers is momenteel als docent verbonden aan de Universiteit Utrecht

- advertentie -en de universiteit van Groningen.

Behalve een biografie komt er in 2012, tien jaar na Büchs overlijden, een grote tentoonstelling in de Artis Bibliotheek over de markante Nederlander. In die bibliotheek zal omstreeks de sterfdag van Büch ook de jaarlijkse Boudewijn Büch-lezing worden gehouden. Cabaretier Diederik van Vleuten zal de eerste lezing uitspreken.

Margaret ThatcherEen zwarte handtas van de voormalige Britse premier…
Raad voor CultuurDe voorzitter van de Raad voor Cultuur,…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: