‘Evangelie van Caesar’ op televisie

Was Jezus Caesar?

De VARA zendt zondag 27 maart de documentaire Het evangelie van Caesar uit. In deze docu volgt documentairemaker Jan van Friesland de Italiaans-Duitse taalkundige Carotta op diens zoektocht naar de oorsprong van het Christendom.

In 2002 kwam het controversiële boek Was Jezus Caesar? uit. In dit boek beweerde de Italiaans-Duitse taalkundige, filosoof en schrijver Francesco Carotta dat het verhaal van Jezus gebaseerd is op het leven van Caesar. De verering van de vergoddelijkte Julius Caesar zou op een bepaald moment zijn opgegaan in de christelijke traditie. Dit vooral door toedoen van keizer Constantijn.

De levensbeschrijving van Caesar moet volgens de theorie gezien worden als de oorspronkelijk bron waaruit het verhaal van Jezus Christus is ontstaan. Carotta’s theorie zorgde voor veel ophef. Lang niet iedereen is overtuigd van Carotta+s ontdekkingen.

Na alle ophef besloot de Nederlandse documentairemaker Jan van Friesland (hoofdredacteur van Omrop Fryslân)om Francesco Carotta met zijn camera tee gaan volgen op diens zoektocht naar de oorsprong van het christendom. Ruim vier jaarlang volgde de documentairemaker de taalkundige Carotta en de Spaanse priester Pedro García González op hun zoektocht naar de sporen van de ware, historische Christus. Ze belandden daarbij onder meer op Cyprus, in Athene, Leeuwarden, Rome, Londen, Madrid en Utrecht.

- advertentie -

De documenaire is zondag 27 maart om 23:30 uur te zien op Nederland 2.

Pagina's uit een oude King Jamesbijbel In Groot-Brittannië is…
De nieuwe game wordt binnenkort gelanceerdGeen oude, saaie geschiedenisleraar,…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: