‘Everly Brother’ Phil op 74-jarige leeftijd overleden

The Everly Brothers, Phil (links) en Don - Foto: CC/Savannah Grandfather

The Everly Brothers, Phil (links) en Don – Foto: CC/Savannah Grandfather

Phil Everly die samen met zijn broer Don het succesvolle zangduo ‘The Everly Brothers’ vormde is vrijdag op 73-jarige leeftijd overleden.


Het zangduo boekte met name in de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw veel succes. The Everly Brothers stonden bekend om hun harmonieuze zangpartijen. De twee broers lieten zich inspireren door zowel rock-‘n-roll als popmuziek en country.

Phil was de jongste van de twee broers die opgroeiden in een muzikale familie. De ouders van de broers, Ike en Margaret Everly, waren countrymuzikanten en vanaf de jaren veertig trad de familie geregeld op in een radioprogramma. Phil en Don trokken in de jaren vijftig naar Nashville waar ze een single opnamen met Chet Atkins. Die werd echter geen succes.

Het succes kwam korte tijd later alsnog. De boers werden gecontracteerd door het Cadence Records-label en hun tweede single, Bye Bye Love, werd een enorme hit. De broers zouden uiteindelijk tientallen hits scoren. Enkele voorbeelden van bekende nummers van The Everly Brothers zijn Cathy’s Clown, When Will I Be Loved en All I have to Do Is Dream.

- advertentie -

De broers inspireerden onder meer The Beatles, Beach Boys en de Byrds. Ze behoorden bij de eerste tien artiesten die een plek kregen in de Rock and Roll Hall of Fame in Oakland.

Phil Everly leed al geruime tijd aan de longziekte COPD.

Everly Brothers – Gone, Gone, Gone

Muurschildering in Derry die herinnert aan ‘Bloody Sunday’De…
Eusébio als speler van Benfica
Eusébio als speler van BenficaDe Portugese voetballegende Eusébio…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: