Ex-voetballer Arend van der Wel (80) overleden

Embleem van FC Twente

Embleem van FC Twente

Oud-profvoetballer Arend van der Wel is op tachtigjarige leeftijd overleden. FC Twente heeft dat maandag bekendgemaakt.


Van der Wel begon zijn carrière op zeventienjarige leeftijd bij Ajax waar hij onder meer met Rinus Michels speelde. In 1955 verruilde hij de Amsterdamse club voor Sportclub Enschede, de voorloper van FC Twente. Daar speelde hij onder meer met Abe Lenstra.

Arend van der Wel was Erelid van FC Twente waar hij na zijn voetbalcarrière nog verschillende functies bekleedde. Hij was onder meer trainer van het tweede team, elftalleider van de eerste selectie en hoofdscout en begeleider van jonge spelers.

Twee jaar geleden werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Voorafgaand aan de eerstedivisiewedstrijd tussen Jong Twente en FC Emmen werd er maandagavond een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan Van der Wel.

Koninklijke BibliotheekDe Koninklijke Bibliotheek en het Nationaal Archief…
Jimi Hendrix in 1967Een internetradiostation gaat woensdag het…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: