Experts bespreken Indonesische krissen

Foto: Museum Bronbeek

Wie thuis een kris heeft en daar graag meer over wil weten, kan eind november terecht op een speciale Krissendag in museum Bronbeek in Arnhem.

Een kris is een soort steekwapen dat vooral gebruikt werd in enkele gebieden van de Indonesische archipel zoals Java, Bali, Zuid-Sulawesi en enkele delen van Sumatra. De asymmetrische dolken zijn vaak versierd. Veel Nederlanders hebben een kris in huis. Meestal is die meegebracht uit Indonesië of het voormalige Nederlands-Indië.- advertentie -

Tijdens de Krissendag (26 november) kan men tussen 12.00 en 17.00 uur terecht in museum Bronbeek om de wapens voor te leggen aan experts. Niet alleen krissen, maar ook pedangs, mandauj’s, rentjongs, klewangs of andere dolken en zwaarden van Indonesische herkomst zijn welkom. De experts informeren de bezoeker over authenticiteit, ouderdom en herkomst van de meegebrachte wapens. Op de Krissendag kunnen geen wapens worden verhandeld of getaxeerd.

Wie een kris of ander wapen wil laten bespreken moet vooraf contact opnemen met het museum. Dit kan via telefoonnummer 026-3763555 of per email via nb.ravensbergen@mindef.nl

Tropenmuseum in Amsterdam - Foto: CC/GerardMHet Tropenmuseum in Amsterdam…
TV Toys MuseumHet TV Toys Museum verhuist naar het…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: