EYE eert filmregisseur Alfred Hitchcock

Alfred Hitchcock

Alfred Hitchcock

Filmmuseum EYE in Amsterdam eert de wereldberoemde regisseur Alfred Hitchcock deze zomer met een groot retrospectief inclusief negen gerestaureerde stille films. Het museum heeft dat vrijdag bekendgemaakt.


Alfred Hitchcock maakte zowel ‘stomme’ als geluidsfilms. Hij wordt door velen gezien als een van de beste filmregisseurs ooit. Hitckcock werd bij het grote publiek onder meer bekend met films als Psycho, The Birds, Vertigo en North by Northwest. Dertig jaar na zijn dood is Hitchcock nog altijd een icoon in de populaire cultuur. Vorig jaar werd zijn film Vertigo nog tot de beste film aller tijden gekozen.

EYE brengt in de zomer van 2014 The Hitchcock Touch, met de belangrijkste films van de regisseur, van zijn Engelse geluidsfilms uit de jaren dertig, klassieke werken als Rear Window, Vertigo en Psycho, tot latere films als Frenzy en Family Plot.

Stille films

Daarnaast zijn er negen stille films van de regisseur te zien die onlangs door het British Film Institute zijn gerestaureerd.

- advertentie -

Het programma The Hitchcock Touch toont de verbanden tussen de Hitchcock-films in een lezingencyclus, waarin aandacht wordt besteed aan de thema’s en de visuele kenmerken van zijn films. Het programma vindt plaats van 24 juli tot en met 12 oktober en wordt omlijst met live-muziek, een cursus en lezingen.

41224
https://www.youtube.com/watch?v=IvsHvfs3G1M Het Stadsarchief Amsterdam heeft een animatie laten maken over de ontwikkeling…
Deel van de filmcover van Noah
Deel van de filmcover van NoahOp 10 april…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: