EYE opent seizoen met geschiedenis van de film

The Story of Film: An Odyssey

Filmmuseum EYE in Amsterdam opent het nieuwe culturele seizoen met veel aandacht voor de filmgeschiedenis. Vanaf eind september start het museum met het vertonen van delen van de vijftien uur durende documentaire The Story of Film: An Odyssey.

Regisseur Mark Cousins reisde voor deze documentaire door zes continenten om te spreken met uiteenlopende regisseurs als Stanley Donen, de Coen Brothers, PaulSchrader, de Indiase regisseur Mani Kaul en de Iraniër Abbas Kiarostami. Het resultaat, The Story of Film, is volgens EYE een “ambitieuze, maar toegankelijke reis door de geschiedenis van de film”.

- advertentie -

De regisseur is van 13 tot en met 15 september aanwezig bij de voorpremière van de vijftien uur durende film in het Amsterdamse museum.

The Story of Film wordt hierna ook aangeboden als reeks op de maandagavond met nabeschouwingen door filmjournalist Dana Linssen in de periode 24 september 2012 tot en met 14 januari 2013. Hiervoor zijn passe-partouts verkrijgbaar.

EYE komt daarnaast met een ‘omlijstend klassiekerprogramma’. Er worden films vertoond die aansluiten bij de documentaire waaronder de Deense klassieker Ordet, de veelvuldig bekroonde Indiase film Pather Panchali van Satyajit Ray en Le voyage extraordinaire, een documentaire over de restauratie van Georges Méliès’ Le voyage dans la lune, met muziek van Air.

Trailer van ‘The Story of Film’

Willem G. van MaanenSchrijver Willem G. van Maanen is…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: