Facebook: ‘Misschien vind je Mein Kampf leuk?’

Facebook heeft onlangs het beruchte boek Mein Kampf als leessuggestie aangeraden bij een Franse gebruiker van de netwerksite. Na protest heeft Facebook het boek van Adolf Hitler inmiddels van de suggestielijst geschrapt. Dat meldt de VRT dinsdag.

Facebook komt zo nu en dan met leessuggesties en baseert zich dan op de boeken die de gebruiker eerder zegt te hebben gelezen. Nadat de Fransman had aangegeven dat hij twee thrillers van Philip Kerr over de Tweede Wereldoorlog had gelezen, raadde Facebook hem Mein Kampf aan.

De Fransman was hier boos over en zijn protest werd al snel breed uitgemeten in de Franse media. Facebook heeft daarop besloten het boek te schrappen van de suggestielijst.

Mein Kampf

Adolf Hitler deed in Mein Kampf, met hulp van zijn secretaris Rudolf Hess, zijn ideeën over Duitsland, ras en politiek uit de doeken. In 1939 verscheen in Nederland een vertaling onder de titel Mijn kamp. Dit in een oplage van ongeveer 110.000 exemplaren. In 1974 werd handel en herdruk van het boek in Nederland verboden. In Nederland wordt al langere tijd gediscussieerd over de vraag of dit Mein Kampf-verbod opgeheven moest worden.

- advertentie -

Lees ook: Mein Kampf – Het verboden boek van Adolf Hitler
Boek: Hitlers Mein Kampf – Werner Maser

Supporter van Ajax met een Davidster - Still uit de documentaire
Supporter van Ajax met een Davidster - Still…
[caption id="attachment_19804" align="alignleft" width="265"] Foto van een willekeurige vliegtuigbomEen deel van het…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: