Familie betaalt salaris medewerker Catharijneconvent

Museum Catharijneconvent

Museum Catharijneconvent

Een anonieme familie heeft er voor gezorgd dat Museum Catharijneconvent drie jaar lang een ‘endowed museum educator’ aan kan stellen. De familie betaalt de komende jaren het salaris van de medewerker. Volgens Catharijneconvent is het voor het eerst in de Nederlandse museumgeschiedenis dat een sponsor het salaris van een museummedewerker betaalt.


Dankzij de schenking kan het museum Anite Haverkamp voor een periode van tenminste drie jaar aanstellen. Zij richt zich de komende jaren volledig op de familie- en onderwijstentoonstelling Feest! Weet wat je viert die uit moet groeien tot een landelijk project. Doel van dit project is om de achtergrond van verschillende bekende traditionele feesten bekender te maken. Binnen tien jaar moet elke school in Nederland kunnen deelnemen aan het programma.

Hoeveel geld de familie beschikbaar heeft gesteld is niet bekendgemaakt maar Anite Haverkamp kan in ieder geval drie jaar aan de slag. Eerder schonk een onbekende particulier al een miljoen euro om te kunnen starten met de voorbereidingen voor Feest!.

Rondleiding Nationaal Monument Kamp Vught (Jan van de Ven)
Nationaal Monument Kamp Vught (Jan van de Ven)Nationaal…
Zelfportret met hoed met slappe rand en geborduurde…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: