Fik Meijer komt met boek over apostel Paulus

Beeld van Paulus op het Sint-Pietersplein – Foto: CC
Hoogleraar oude geschiedenis Fik Meijer komt eind dit jaar met een boek over de apostel Paulus. Deze apostel wordt vaak gezien als een van de grondleggers van het christendom.

Paulus (ca. 3 – 64 n.Chr.), ook wel de apostel der heidenen genoemd, wordt beschreven in het bijbelboek Handelingen. Daarnaast is veel over hem bekend via de brieven die hij schreef naar verschillende christelijke gemeenschappen. Hij was een van debelangrijkste figuren uit het vroege christendom. Als apostel reisde hij meer dan vijfentwintig jaar lang door het oosten van het Middellandse-Zeegebied om volkeren te vertellen over het evangelie.

- advertentie -

Paulus bracht het christendom onder meer naar Macedonië en Griekenland. Tijdens zijn vierde reis werd hij in Jeruzalem gevangen genomen door de Romeinen. Vermoedelijk werd hij rond 64 na Christus om het leven gebracht.

Hoogleraar oude geschiedenis Fik Meijer vertelt in zijn boek Paulus, een leven tussen Jeruzalem en Rome over het leven en werk van de apostel. Hij combineert de informatie uit de Handelingen van de apostelen en Paulus’ eigen brieven met zijn kennis van de oudheid. Volgens de uitgever wordt het verhaal van Paulus hierdoor in de context van de Grieks-Romeinse wereld geplaatst. Het boek verschijnt in november 2012 bij uitgeverij Athenaeum.

Bekijk ook: A History of Christianity

Slag bij Azincourt op een vijftiende-eeuws miniatuurDe Britse militair…
Monroe in 'Asphalt Jungle' (1950)Het was zondag precies vijftig…

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Meer van dit soort berichten? Like ons dan!

Ook adverteren op Historiek?
Goede keus! Klik hier