Fik Meijer vertelt over Jezus in Barts BoekenClub

Geen verhaal spreekt zo tot de verbeelding als dat van Jezus Christus. Maar wie was hij? In de evangeliën lezen we het een en ander over zijn optreden, maar weinig over de wereld waarin hij leefde.

Jezus en de vijfde evangelist

Jezus en de vijfde evangelist

Lees ook: De Jezus van Fik Meijer

In zijn nieuwste boek Jezus en de vijfde evangelist reconstrueert classicus en emeritus-hoogleraar Fik Meijer het leven van Jezus door de zogenaamde vijfde evangelist; de Joods-Romeinse geschiedschrijver Flavius Josephus. Via zijn bril wordt Jezus vergeleken met andere profeten, messiassen, zelfverklaarde koningen en wonderdoeners. Jezus was namelijk zeker niet de enige.

Tijdens deze editie van Barts BoekenClub wordt de auteur door Bart Gielen ondervraagd over zijn boek.

- advertentie -

Ook te gast is Daan Heerma van Voss, auteur van het boek De laatste oorlog. In dit boek vertelt Heerma van Voss het verhaal over de worstelingen van Kaplan, die na zijn bekering tot het Jodendom, geobsedeerd raakt door de morele dilemma’s tijdens de Tweede Wereldoorlog. Wanneer hij een Romajongen laat onderduiken en hij het oorlogsdagboek van de vader van zijn vriendin vindt, wordt voor hem duidelijk dat de geschiedenis nog steeds springlevend is.

Barts BoekenClub is een initiatief van Paul Haenen, Dammie van Geest en de naamgever van de show: historicus en presentator Bart Gielen. Deze editie vindt plaats op zondagmiddag 21 februari (15.00u) in het Betty Asfalt Complex in Amsterdam.

Het Scheepvaartmuseum (Eddo Hartmann)
De BankGiro Loterij steunt Het Scheepvaartmuseum met 760.000 euro om het project…
Kasteel Duivenvoorde
Op maandag 16 mei 2016, tweede pinksterdag, wordt voor de negende maal…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: